Vertikální balicí stroj pro balení prášků, granulí, krémů a omáček v prvním kroku vytvoří z fólie základ obalu, naplní jej přesným množstvím směsi, vzduchotěsně jej uzavře a přesným odříznutím přebytečného materiálu vyrobí konečný obal. Je možné si vybrat z několika typů, například 3-stranný svár, 4-stranný svár, zadní svár, M- zadní svár.

AUTOMATICKÉ VÝROBNÍ LINKY
BALICÍ LINKY NA PRÁŠKY, GRANULE, KRÉMY A OMÁČKY
Linka se používá k balení mouky, doplňků stravy, zrnkové kávy, ořechů, chipsů, luštěnin, kosmetických krémů, tatarské omáčky, kečupu, medu, omáček a dalších směsí. Plnicí mechanismus se volí podle typu směsí. Šnekový mechanismus se používá pro plnění prášků, vibrační nebo kombinované váhy jsou vhodné pro granule a pístový princip se používá pro krémy a omáčky. Následnou výstupní kontrolu hmotnosti balení zajišťuje vyřazovací váha a detektor kovů zase zjišťuje přítomnost nežádoucích předmětů v balení.
AUTOMATICKÁ PLNICÍ, UZAVÍRACÍ A ETIKETOVACÍ LINKA
Linka se používá k plnění, uzavírání a etiketování samostatných obalů, jako jsou láhve, sklenice, plastové tuby, plechovky, kartuše, skleněné nádoby a obaly, které lze po dopravníku posouvat v samostatné poloze. Zařízení se skládá z následujících linek:
Plnicí linka, kterou lze použít k plnění tekutých, pastovitých, granulovaných a sypkých směsí. Plnicí linku lze vyrobit s 2,4,6 nebo 8 dávkovacími hlavami podle požadované produktivity.
Uzavírací linka slouží k uzavírání plastových šroubovacích uzávěrů, plechovek, pipetových uzávěrů, hliníkových uzávěrů s možností vakuového uzavírání.
Etiketovací linka, která aplikuje etiketu na obal. V závislosti na typu obalu lze etiketu aplikovat na válcové obaly, ploché obaly nebo obaly s horním uzávěrem a boční etiketou. K tisku data spotřeby nebo šarže lze použít inkoustové tiskárny.
AUTOMATICKÁ PLNICÍ LINKA NA TUBY
Automatická plnicí linka na tuby se používá k automatickému plnění a uzavírání plastových tub v kosmetickém nebo potravinářském průmyslu. Zařízení se používá k plnění kosmetických krémů, zubních past nebo čokoládových krémů.
Celý proces výroby trubek je plně automatizovaný a skládá se z následujících kroků:
- automatické třídění trubek pomocí třídicího zásobníku a jejich vložení do otočného stolu,
- vystředění zkumavky vzhledem ke značce udávající orientaci grafického znázornění zkumavky,
- naplnění tuby krémem pomocí dávkovacího mechanismu,
- utěsnění tuby pomocí kleští pro tepelné svařování,
- označení svaru datem,
- vysunutí naplněné a zatavené trubice z otočného stolu.